Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@04:57:26 GMT

مرحله به مرحله عصب کشی تا پرکردن دندان

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۲۸۶۳

مرحله به مرحله عصب کشی تا پرکردن دندان

اگر پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود، به ریشه دندان و به اصطلاح به عصب می رسد. دندان هایی که اینچنین دچار پوسیدگی شدید شده اند را می توان از طریق عصب کشی و پر کردن نگه داشت.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام کلینیک دندانپزشکی دنیا، بیشتر مردم از عصب کشی دندان وحشت دارند و تا اسم آن به میان می آید، حس درد در ذهنشان تداعی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بهتر است بدانید که عصب کشی در واقع به منظور کاهش و تسکین درد دندان و بازیابی عملکرد آن انجام می شود.

از کجا بدانم دندانم به عصب کشی نیاز دارد؟

اگر درد شدیدی را در دندان تان تجربه می کنید که حتی به ناحیه اطراف هم سرایت می کند، پس خرابی دندان به ریشه رسیده است. اتفاقی که در حال رخ دادن می باشد این است که محفظه داخل دندان که بافت زنده، اعصاب و بافت خونی را در خود جای داده ، احتمالا ملتهب یا عفونی شده و برای نجات دندان باید درمان کانال ریشه یا عصب کشی انجام شود.

عصب کشی دندان چیست؟

اساسا، عصب کشی دندان که به آن درمان ریشه هم گفته می شود، فرآیندی است که در آن بافت آسیب دیده یا عفونی از داخل دندان خارج می شود. وقتی بافت داخل دندان شما عفونی شده یا آسیب می‌بیند، باکتری ‌ها می‌توانند از آن عفونت به لثه‌ ها و حتی استخوان فک تان سرایت کنند. بدون درمان، دندان می میرد و ممکن است با پوسیدگی یا حتی آسیب بیشتر به دندان های مجاور مواجه شوید.

فرآیند عصب کشی با خارج کردن بافت آسیب دیده و حفظ دندان طبیعی، این پیامدهای منفی را در مسیر خود متوقف می کند. در واقع، آنچه اتفاق می افتد این است که دندانپزشک به آرامی وارد دندان می شود و عصب و بافت خراب شده را خارج می کند. سپس حفره باقی مانده را تمیز  و به طور موقت دندان را پانسمان می‌کنند تا زمانی که بتوان یک روکش یا پر کردن دائمی برای تکمیل کار ایجاد کرد.

مراحل درمان ریشه دندان

برای آنکه دیگر از پروسه عصب کشی و پر کردن دندان ترسی نداشته باشید، بهتر است با مراحل آن آشنا شوید.

مرحله اول: بی حسی موضعی

قبل از همه ، بی حسی موضعی برای بی حس کردن دندان و ناحیه اطراف آن در محل انجام می شود تا در هنگام عصب کشی دردی را احساس نکنید. دندانپزشک برای شروع درمان صبر می کند تا ناحیه کاملاً بی حس شود.

مرحله دوم: گذاشتن لاستیک رابردم

دندانپزشک و دستیارش یک ورقه نازک لاستیکی به نام رابردم را در دهان و روی سایر دندان ها می گذارند. رابردم تمام دندان های اطراف را می پوشاند و به دندانپزشک اجازه می دهد تا روی دندان خاصی که تحت درمان است تمرکز کند. این لاستیک همچنین محیطی استریل برای کاهش خطر عفونت توسط باکتری های موجود در فضای دهان فراهم می نماید.

مرحله سوم: سوراخ کردن دندان

برای دسترسی به کانال عصب مرده، سوراخ کوچکی در دندان آسیب دیده ایجاد می شود. بسته به محل دندان، این سوراخ ممکن است در سطح بیرونی یا داخلی دندان باشد.

مرحله چهارم: بیرون کشیدن بافت و عصب ها

در این مرحله مهم ترین کار انجام می شود و در طول آن، پزشک با ابزارهای ویژه کانال ریشه، بافت مرده دندان و اعصاب را بر می دارد. بعد از این مرحله، دندان آسیب دیده دیگر قادر به احساس درد نخواهد بود.

مرحله پنجم: ضدعفونی کردن

یکی دیگر از مهم ترین مراحل این پروسه، ضد عفونی کردن داخل حفره یا کانال های دندان آسیب دیده است.

مرحله ششم: وارد کردن ابزارهای انعطاف پذیر به کانال ریشه

ابزارهای انعطاف پذیری در کانال های دندان قرار داده می شوند تا به شکل دهی ناحیه ای برای پر کردن کامل حفره کمک کنند. یک بار دیگر پزشک از عدم وجود هر گونه بافت اضافی باقی مانده مطمئن می شود.

مرحله هفتم: استراحت دندان و استفاده از آنتی بیوتیک ها

دندانپزشک پس از آنکه حفره و کانال ریشه دندان را کاملا خالی و ضدعفونی کرد، شما را با نسخه ای از آنتی بیوتیک ها به خانه می فرستد. داروهای تجویز شده عفونت باقی مانده را از بین می برند. در ضمن، پزشک توصیه هایی برای مراقبت بعد از پانسمان به شما خواهد کرد. این توصیه ها را جدی بگیرید. احساس درد و ناراحتی جزئی پس از انجام عصب کشی عادی است، اما تنها باید چند روز طول بکشد. می توانید مسکن های بدون نسخه را برای از بین بردن حس درد مصرف کنید.

مرحله هشتم: پر کردن دندان

یک ماده پرکننده لاستیک مانند و ترموپلاستیک به نام گوتاپرکا در کانال‌های ریشه اعمال می‌شود و توسط یک مواد چسبنده سیمانی در محل قرار می‌گیرد. این مواد برای جلوگیری از عفونت مجدد دندان در آینده بسیار مهم است.

مرحله نهم: روکش کردن دندان در صورت نیاز

بسته به ساختار دندان آسیب دیده، ممکن است در طول فرآیند پر کردن، یک پست در کانال ریشه قرار داده شود تا به نگه داشتن پرکردگی موقت یا دائمی در جای خود کمک کند. اگر دندان به طور موقت پر شده، برای پرکردن دائمی یا اعمال کردن تاج دندان حتما در زمان مقرر به مطب مراجعه نمایید تا خطر عفونت کاهش پیدا کند.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عصب کشی دندان پر کردن دندان دندان آسیب دیده کانال ریشه کردن دندان دندان ها عصب کشی پر کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۲۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

دی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • (ویدئو) قدرت باورنکردنی یک فیل در کندن یک درخت از ریشه
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • اردوی جهادی دندان پزشکان کشور در شیراز
  • درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود