Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@22:55:06 GMT

آشنایی با عوارض عصب کشی دندان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۵۳۷۲

آشنایی با عوارض عصب کشی دندان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ وقتی به عصب کشی فکر می کنید احتمالا یک درد شدید را تصور خواهید کرد. عصب کشی درصورت بروز مشکلاتی مانند التهاب یا عفونت ریشه دندان که منجر به پوسیدگی دندان و شکستگی دندان می شود ، انجام خواهد شد . انجام عصب کشی به جلوگیری از درد و احتمال ایجاد آبسه کمک می کند.

برای بسیاری از افراد عصب کشی بدون درد انجام می شود و در بعضی دیگر به جراحی ختم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه این روش ها به اندازه ای که فکر می کنید دردناک نیستند و بزودی می توانید به فعالیت های روزمره خود ادامه دهید.

بسیاری از دندان پزشکان عصب کشی را برای درمان حفره های عمیق دندان یک روش بی خطر تلقی می کنند در حالیکه برخی تحقیقات نشان داده است که عصب کشی ممکن است باعث رشد باکتری های خطرناک در دهان شود.

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی برای ترمیم حفره های دندانی که عمیق شده اند توصیه می شود. قبل از درمان و پرکردن دندان آسیب دیده لازم است که تمامی بافت های دندان آلوده که داخل دندان هستند برداشته و تمیز شوند.

در مطلب " عصب کشی دندان چیست و چگونه انجام می شود؟ " در بخش قبلی سلامت  کامل توضیح دادیم که از آنجا که عصب کشی دندان شامل تمیز کردن دندان و ترمیم ریشه آن می شود در روزهای بعد از عصب کشی احساس درد خواهید کرد که ممکن است شدید یا خفیف باشد.

آیا عصب کشی دندان ایمن و بی خطر است؟

پاسخ به این سوال بسیار گیج کننده است و بسیار مهم است که از چه کسی پرسیده می شود . از یک سو یک انجمن دندان پزشکی اظهار می دارد که مدرکی مبنی بر ارتباط عصب کشی با سرطان و یا هر بیماری التهابی دیگر وجود ندارد اما از سوی دیگر برخی شواهد علمی نشان می دهد که عصب کشی دندان پتانسیل ایجاد بیماری های خطرناک را دارد.

آزمایشی که بر روی خرگوش ها انجام شد نشان داد که عوارض عصب کشی حتی برروی حیوانات نیز اثر دارد، چرا که دندان فردی که مشکل قلبی داشت را برای خرگوش جای گذاری کردند و بیماری فرد به خرگوش نیز سرایت کرد.

بنابراین چه کسی درست می گوید؟ مطالعه ای انجام شده و موثر درباره عصب کشی دندان ادعا دارد که باکتری های بیماری زا و آندوتوکسین در تمامی پروسه های عصب کشی وجود دارد زیرا تمیز کردن دندان تنها 44٪ از باکتری ها را از بین می برد و به همین دلیل این باکتری ها همیشه پابرجا هستند.

بر اساس یکی از تئوری های بالا عصب کشی می تواند به مشکلات جدی منجر شود که برای اثبات آن 5 راه وجود دارد:

    عفونت در داخل وخارج از عصب کشی

    پرکردن دندان آسیب دیده باعث پاسخ سیستم ایمنی بدن می شود.

    تجمع بلورهای کلسترول باعث تحریک بافت می شود.

    ضایعه کیستیک در حین عصب کشی انجام می شود.

    ترمیم بافت محل زخم آسیب دیده

به نظر می رسد که حتی پس از طولانی شدن مراحل عصب کشی این باکتری ها همچنان باقی می مانند و در صورت نیاز آنتی بیوتیک تجویز می شود. با این وجود آنتی بیوتیک نیز عوارض جانبی خواهد داشت و از طرفی درد و تورم را به میزان قابل توجهی کاهش نمی دهد.

باکتری هایی که در تمامی مراحل عصب کشی وجود دارند می توانند مولکول های التهابی مانند اینترلوکین 1بتا و Tnf آلفا را تحریک کرده و ازاین طریق التهاب در کل بدن افزایش میابد که در موارد شدیذ باعث تب، ضعف و آبسه و یا سلولیت در ناحیه سروگردن خواهد شد که گاهی نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.

حتی بدون عوارض شدید؛ سموم و باکتری های التهابی منجر به بروز مشکلات سلامتی خواهند شد.

دندان عصب کشی شده

بسیاری از این باکتری ها بطور طبیعی در دهان وجود دارند اما وقتی به آن ها مبتلا می شویم که در داخل عصب دندان رشد کنند. شرایط بی هوازی داخل عصب کشی باعث خطرناک شدن این باکتری ها می شود.

علاوه براین اکوسیستم این باکتری ها می تواند باعث خطرناک شدن آن ها نیز شود. این باکتری ها درزمینه پریودنتال با بسیاری از بیماری های التهابی مزمن مرتبط هستند. فاسوباکتری، پروتوئلا، پورفیروموناس، دیلاستر، ترپونما و استرپتوکوکوس باکتری های مرتبط با بیماری ها می باشند.

قسمت هایی که باعث ایجاد مشکل خواهند شد

در بعضی موارد ممکن است چند ریشه ایجاد مشکل کنند. اگر یک دندان آسیب ببیند ، ممکن است که باکتری ها باقی بمانند و نیاز به عصب کشی مجدد داشته باشد.

انجام جراحی دوم درهمان قسمت مشکل بنظر می رسد زیرا پزشک مجبور است هر نوع تاج و یا ایمپلنت را برای رسیدن به ریشه دندان قرار داده ازبین ببرد. ترک خوردگی ریشه دندان یکی دیگر از عوارض عصب کشی است که منجر به ایجاد رشد باکتری خواهد شد.

گزینه های دیگر برای عصب کشی دندان

براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده، باکتری عصب کشی دندان خطرناک است . مطمئنا باید خیلی با دقت از حفره های عمیق دندان مراقبت کرد خصوصا در مواردی که احتمال آلودگی در فک دهان نیز وجود دارد.

بنابراین آیا عصب کشی بهترین گزینه نخواهد بود ؟

برخی از دندان پزشکان می گویند اگر حفره های دندان عمیق باشند، باید توسط لیگامان پریودنتال برداشته شود تا بتوان از عفونت های بیشتر جلوگیری کرد. البته که این روش باعث می شود فرد دندان نداشته باشد. اگرچه در صورت کشیدن دندان چند گزینه وجود دارد که عبارتند از:

ایمپلنت دندان:

دندانی که عمیقا کشیده می شود را با ایمپلنت فلزی جایگزین می کنند اما هنوز پاسخی برای آن پیدا نشده است که آیا این امر باعث ایجاد مشکل خواهد شد یا خیر ؟ درحقیقت این امر باعث بروز مشکلاتی می شود زیرا سطح فلز را در بدن بالا می برد و باعث پاسخ سیستم ایمنی بدن می شود.

پل دندان :

این امر ممکن است ایمن تر از ایمپلنت دندان باشد زیرا فلز به آن روش وارد لثه نمی شود.

پروتز سیار:

دندان مصنوعی بهترین گزینه برای دندان کشیده شده می باشد زیرا کمترین میزان تهاجمی را دارد.

انتخاب روش درست:

با پیشرفت زندگی مدرن ، امروزه همه ما آگاهی داریم که میزان بروز بیماری های قلبی ، آلزایمرو دیابت رو به افزایش است. همچنین براساس تحقیقات ، عصب کشی دندان می تواند زیر مجموعه این بیماری ها شود. نظر شخصی بسیاری از افراد این است که ترجیح می دهند بدون دندان باقی بمانند تا اینکه از خطر طولانی مدت التهاب در اینده رنج ببرند و عصب کشی انجام دهند.

کشیدن دندان

برخی از منابع می گویند اگر کشیدن و یا عصب کشی دندان امکان پذیر نباشد برخی از عادت های زندگی می تواند به کاهش هرگونه مشکل احتمالی کمک کند که در واقع این موارد عبارتند از:

    داشتن یک رژیم التهابی کم

    مدیریت استرس

    حفظ سلامت روده

    استفاده از عصاره های گیاهی مانند آلوئه ورا، رزماری یا اکالیپتوس که دارای خاصیت ضد میکروبی علیه باکتری های دندان و عصب کشی هستند.

سایر نکات

    دندان پزشکی با تجربه و مطبی معتبر را برای انجام کارهایتان انتخاب کنید.

    دستورالعمل های مراقبت را با احتیاط دنبال کنید تا زمانی که بهبودی کامل حاصل شود.

    اگر احساس خوبی نداشتید یا نگران این بودید که عصب کشی موفق آمیز نبوده ، بلافاصله به دندان پزشک خود اطلاع دهید.

منبع: نمناک پربیننده ترین زمان مناسب نوشیدن قهوه چه وقت است؟ استرس با مردان چه می کند؟ ثبت نام واکسن کرونا ( دُز سوم بالای ۴۰ سال ) ویژگی های مهم اُمیکرون شناسایی شد اومیکرون وارد کشور شد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دندان دندانپزشک دندان پوسیده درد دندان ترمیم دندان عصب کشی باکتری ها عصب کشی دندان عصب کشی بیماری ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه