Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@20:00:51 GMT

آشنایی با عصب‌کشی دندان و چگونگی انجام آن

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۸۱۴۴۳

آشنایی با عصب‌کشی دندان و چگونگی انجام آن

امروزه اکثر مردم به این نتیجه رسیده‌اند که داشتن دندان زیبا و سالم تأثیر زیادی بر زیبایی چهره‌هایشان دارد، به همین دلیل تعداد مراجعان به دندان‌پزشکی جهت کامپوزیت دندان و لمینیت دندان افزایش‌ یافته است،

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دکتر بزرگ، علاوه بر زیبایی دندان باید به فکر سالم ماندن آن‌هم باشیم، عصب‌کشی دندان روشی برای تعمیر و سالم ماندن دندان‌ها می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصب کشی دندان چیست؟

عصب‌ کشی دندان از جدیدترین روش‌ها برای کاهش دندان درد در افراد مختلف می‌باشد، این روش زمانی استفاده می‌شود که دندان‌ها به مقدار خیلی زیادی پوسیده‌ شده باشند.

عصب‌کشی دندان درمانی در جهت تعمیر و حفظ دندان از آسیب‌های بعدی و آلودگی و پوسیدگی‌های دیگر می‌باشد.

نحوه چگونگی عصب‌کشی دندان توسط دندان‌پزشک

به‌طور خلاصه در عصب‌کشی دندان، ابتدا دندان توسط پزشک تخلیه می‌شود و پس از بین بردن ماده عصبی، دندان با استفاده از ماده پرکننده پر می‌شود و به این گونه دندان عصب‌کشی می‌شود.

چه زمانی باید اقدام به عصب‌کشی دندان کرد؟

زمانی باید این کار را انجام داد که درد و پوسیدگی به عصب دندان رسیده باشد که در این حالت درد ناگهان به سراغ افراد می‌آید و همچنین دندان در مقابل غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم حساسیت بیشتری نشان می‌دهد.

همچنین گاهی اوقات هم ممکن است دندان دچار عفونت شدیدی شده باشد و باکتری‌ها که بدون اکسیژن نیز تکثیر می‌شوند دندان را پرکرده باشند در این حالت دندان‌پزشک ابتدا سعی می‌کند عفونت را با دارو از بین ببرد و بعد اقدام به عصب‌کشی دندان بکند.

عصب‌کشی دندان ۲

تشریح گام‌به‌گام مراحل عصب‌کشی دندان

بعد از اینکه فرد به این نتیجه رسید که درد دندانش غیرقابل تحمل است و به دندان‌پزشک مراجعه کرد، دندان‌پزشک بعد از معاینه دندان و لزوم انجام عصب‌کشی، برای اینکه که دقیقاً محل پوسیدگی دندان را تشخیص بدهد توسط اشعه ایکس از آن عکس می‌گیرد.

دندان‌پزشک بعد از گرفتن عکس و تشخیص مقدار پوسیدگی دندان، طول ارتفاع ریشه دندان و مقدار ضایعات دور ریشه، اقدام به بی‌حسی موضعی و یا تزریق بی‌حسی به بیمار می‌کند.

بعد از بی‌حس شدن دندان، در مرحله بعد دندان پوسیده توسط دندان‌پزشک تخلیه و مواد زائد، پوسیدگی‌ها، باکتری‌ها و بافت مرده دندان برداشته می‌شود و کانال دسترسی به عصب دندان باز می‌شود.

در مرحله بعد که دندان شست‌وشو داده شد و تمیز شد، عصب دندان توسط فایل‌های دستی و یا روتاری فرم داده می‌شوند، سپس دندان‌پزشک توسط مواد پرکننده دندان یا گوتاپرکا دندان را پر می‌کند و کار به اتمام می‌رسد.

تمام مراحل عصب‌کشی دندان توسط دستگاه‌های جدید و پیشرفته مانند اپکس فایندر انجام می‌شود تا علاوه بر کیفیت کار عصب‌کشی، سرعت افزایش و درد بعد از عصب‌کشی کاهش یابد.

امروزه برخی از دندان‌پزشکان توسط تکنولوژی روز یعنی لیزر کار عصب‌کشی دندان را انجام می‌دهند که هم مدت کمتری طول می‌کشد و هم درد کمتری دارد.

عصب‌کشی دندان ممکن است با کمی درد همراه باشد که دندان‌پزشکان سعی می‌کنند با تزریق بی‌حسی آن را کاهش دهند، عصب‌کشی دندان برخی از بیماران کار سختی است و پس از درمان نیز درد موقت چند روزه‌ای با بیمار همراه می‌شود.

چرا برخی دندان‌ها نیاز به عصب‌کشی مجدد دارند؟

ممکن است در برخی از بیماران عصب‌کشی نوبت اول موفقیت‌آمیز نباشد و یا بعد از عصب‌کشی بیمار درد زیادی داشته باشد که در این صورت دوباره باید آن دندان عصب‌کشی شود.

علت دیگر این است که ممکن است بیمار از دندان خود به‌خوبی مراقبت نکرده باشد و دندان دچار عفونت شده و یا اینکه یک پوسیدگی دیگر در زیر دندان عصب‌کشی شده ایجاد شده باشد که در این صورت هم باید عصب‌کشی مجدد انجام شود.

یادآوری می‌شود که گاهی اوقات بعد از اتمام جلسات عصب‌کشی دندان، دوباره درد دندان دهان را فرا می‌گیرد که در این صورت می‌توان سه دلیل را سبب ایجاد آن دانست.

بلند بودن پانسمان دندان، التهاب انتهای ریشه دندان و حساسیت به بعضی مواد پرکننده دندان می تواند سبب این دردهای ناگهانی و موقت بعد از عصب‌کشی دندان باشند.

عوارض عصب‌کشی دندان

شکستن دندان عصب‌کشی شده از عوارض مهم عصب‌کشی دندان می‌باشد که ممکن است به دلیل ضعیف بودن دندان اتفاق بیفتد که در این صوت دندان‌پزشک با احتیاط بیشتری اقدام به عصب‌کشی دندان می‌کند.

همچنین در این موارد که دندان‌ها ضعیف هستند بهتر است بعد از عصب‌کشی، دندان‌ها روکش‌دار شوند تا کمی استقامتشان افزایش یابد.

عصب‌کشی دندان ۳

مراقبت‌های بعد از عصب‌کشی دندان

 افراد بعد از عصب‌کشی دندان‌هایشان باید حداقل دو بار در روز مسواک بزنند، حداقل هر دو سال دندان عصب‌کشی شده توسط دندان‌پزشک چک شود.

به‌طورکلی بهتر است افراد هرچند وقت به دندانپزشک مراجعه کنند تا دندان‌هایشان معاینه شود تا خرابی و پوسیدگی دندان‌هایشان خیلی پیشرفت نکند.

همچنین قابل‌ ذکر است که دوره عصب‌کشی دندان بستگی به میزان آسیب دندان دارد، این کار ممکن است برای برخی بیماران یک جلسه و برای برخی تا سه جلسه به طول بینجامد.

 اما امروزه با استفاده از روش‌های جدیدتری که استفاده می‌شود، کمتر پیش می‌آید که این کار به سه جلسه برسد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دکتر بزرگ عصب کشی دندان دندانپزشكي بعد از عصب کشی دندان دندان عصب کشی شده توسط دندان پزشک پوسیدگی دندان دندان هایشان دندان توسط عصب دندان دندان ها بی حسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت دانش آموز آباده‌ای در طرح وارنیش فلوراید تراپی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس مرکز بهداشت شهرستان آباده گفت: طرح وارنیش فلوراید تراپی با هدف پیشگیری از پوسیدگی دندان از ابتدای اسفند پارسال در مدارس ابتدایی این شهرستان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

محسن کرم نژاد افزود:  تاکنون بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در این طرح مشارکت کرده اند.

او با بیان اینکه این طرح به صورت رایگان اجرا می‌شود، اضافه کرد: فلوراید تراپی یک روش مهم در حفاظت و تقویت دندان‌های کودکان است که این روش شامل استفاده از وارنیش فلوراید به عنوان یک ماده ضد پوسیدگی به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند و باعث کاهش ۵۰ درصدی خطر پوسیدگی دندان می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • حضور ۸۰ دندان پزشک از سراسر کشور در اردوی جهادی شیراز
  • همراهی ۱۹ پزشک هلال احمر با زائران حج تمتع خراسان رضوی
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • مشارکت دانش آموز آباده‌ای در طرح وارنیش فلوراید تراپی
  • آشنایی با 10 بازیکن تند و تیز لیگ قهرمانان اروپا (+عکس)