Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-04@23:25:27 GMT

چرا باید بعد از عصب کشی دندان روکش شود؟

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۲۳۶۴۹

چرا باید بعد از عصب کشی دندان روکش شود؟

رکنا: برخی پزشکان بر این باورند برای پیشگیری از آسیب های جدی تر به دندان بعد از عصب کشی باید روکش کرد.

اغلب این باور عمومی وجود دارد که عصب‌کشی، دندان‌ها را ضعیف می‌کند. البته بسیاری از دندانپزشکان هم با توصیه به روکش کردن دندان عصب‌کشی شده، این تلقی را در مراجعان به وجود می‌آورند که دندان‌ها بعد از عصب‌کشی، ضعیف و شکننده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب می‌خواهیم توضیح دهیم که این باور به‌طور کلی غلط است و درمان ریشه، دندان‌ها را ضعیف یا شکننده نمی‌کند.

در بیشتر موارد، دندان‌های ما به دلیل پوسیدگی به عصب‌کشی نیاز پیدا می‌کنند. علت پوسیدگی میکروب‌ها هستند.

در جریان پوسیدگی، ساختارهای دندان مانند مینا و عاج تغییر ماهیت می‌دهند و از بین می‌روند.

بافت‌های پوسیده مینا و عاج دندان تقریبا دیگر قابل نگهداری نیستند و باید خارج شوند، چون در بیشتر موارد این بافت‌ها حاوی باکتری‌های پوسیدگی‌زا می باشند که قابل‌گسترش و انتقال هستند.

خارج کردن کامل بافت‌های حاوی این میکروب‌ها مهم است.

پوسیدگی باعث ضعیف شدن ساختار دندان می‌شود و قسمت‌های سالم نسج دندان را در برابر جویدن، شکننده می‌کند.

علت اینکه گاهی ناگهان دندان پوسیده شده موقع غذا خوردن می‌شکند و یا خالی می‌شود نیز همین قضیه است.

پوسیدگی دندان مقصر است

در واقع پوسیدگی است که دندان را ضعیف می‌کند و دندان‌های پوسیده نسبت به دندان‌های سالم به‌دلیل تخریب ساختار نسج دندان، ضعیف‌تر هستند.

در جریان پرکردن دندان یا عصب‌کشی، تقریبا تمام ساختارهای آسیب‌دیده و خراب شده دندان خارج و با ماده پرکردنی مناسب پر می‌شود.

بعضی از این مواد پرکردنی حتی می‌توانند ساختار دندان تخریب‌شده را تقویت هم کنند.

بنابراین عصب‌کشی، دندان را ضعیف نمی‌کند، بلکه پوسیدگی دندان است که باعث ضعیف شدن آن می‌شود.

درحال حاضر، بر ‌اساس دانش روز، جایگزینی برای درمان کانال ریشه دندان‌هایی که نیازمند عصب‌کشی هستند، وجود ندارد و تنها گزینه درمانی غیر از عصب‌کشی، کشیدن دندان است.

ساختار دندان‌ها بعد از عصب‌کشی به دلایل مختلف از جمله تغییر رطوبت، تاثیر موادی که در پروسه درمان ریشه استفاده می‌شود و... دچار تغییراتی می‌شوند، ولی بر ‌اساس مطالعات، این تغییرات تاثیری در افزایش ضعیف شدن دندان‌ها ندارند.

روکش دندان بعد از عصب کشی

دندان‌های عصب‌کشی شده، بیشتر ممکن است به روکش شدن نیاز پیدا کنند.

روکش برای حفظ ساختار تخریب شده دندان مورد نیاز است و عمر دندان‌هایی را که بنا‌بر تشخیص دندانپزشک به روکش نیاز پیدا می‌کنند، افزایش می‌دهد.

البته نه به این معنی که همه دندان‌هایی که عصب‌کشی می‌شوند، به روکش نیاز پیدا می‌کنند و یا برعکس، روکش فقط برای دندان‌های عصب‌کشی مناسب می باشد.

علت درد دندان بعد از عصب کشی

برای دندان‌پزشکان، مواجه شدن با بیمارانی که به‌دلیل درد دندان پس از عصب‌کشی مراجعه می‌کنند، عادی است، اما برخی بیماران کماکان تا چند روز بعد از عصب‌کشی، درد احساس می‌کنند و قانع کردن بیشتر آنها در مورد درد بعد از درمان عصب کشی، اغلب کار راحتی نیست، چون بیماران به دلیل درد دندان، عصب کشی می کنند و انتظار رفع درد بعد از درمان کانال ریشه، کاملا طبیعی و به حق است.

همچنین در ذهن بیشتر بیماران در مورد احتمال درد دندان بعد از عصب‌کشی سوال‌های زیادی مطرح است. معمولا مهم‌ترین سوال بیماران این است که مگر «عصب» دندان کشیده نشده است؟ پس چطور ممکن است دندانی که عصب ندارد، درد بگیرد؟

حقیقت این است درمانی که دندان‌پزشکان آن را با عنوان «درمان کانال ریشه» یا روت کانال تراپی می‌شناسند (در خیلی از کشورهای دیگر هم به همین نام نامیده می‌شود) و بیماران ما آن را عصب‌کِشی یا عصب‌کٌشی می‌نامند، محدود به بیرون آوردن عصب از داخل دندان نیست.

درمان عصب کشی در اصل شامل پاکسازی و شوک دادن داخل کانال‌های ریشه در طول مناسب و مسدود کردن مسیر کانال‌ها با مواد مصنوعی است، به طوری که میکروب‌های داخل کانال ریشه از بین بروند و امکان رشد میکروب‌ها هم در آینده غیرممکن شود.

تمام این کارها برای یک دندان ممکن است مستلزم حداقل یک تا سه جلسه درمانی باشد و کاری دقیق و زمانبر است.

بعد از عصب‌کشی ممکن است درد داشته باشید. اگر قبل از عصب‌کشی درد داشته‌اید، احتمال وجود درد بعد از عصب‌کشی هم زیاد است.

این درد بیشتر وقت‌ها به کامل نبودن عصب‌ کشی یا وجود اشکال در درمان بستگی ندارد.

مکانیسم‌های درد بدن انسان مخصوصا در سر و گردن بسیار پیچیده هستند. گاهی حتی با وجود رفع علت اصلی درد، سیستم اعصاب محیطی و مرکزی همچنان تحریک درد را ادامه می‌دهند و گاهی یک واکنش التهابی در بعضی موارد علت درد شدید و تورم بعد از عصب‌کشی است.

بنابراین وجود درد بعد از عصب‌کشی مخصوصا در ۲۴ ساعت اول، طبیعی است و جای نگرانی ندارد، چون در بیشتر موارد با دارو قابل کنترل است.

حتی تا چند روز بعد از عصب‌کشی، درد حین غذا خوردن و موقع فشار دادن روی دندان عادی است.

برای اینکه بعد از عصب‌کشی کمترین درد را داشته باشید، داروهای تجویز شده توسط دندان‌پزشک را در اولین فرصت بعد از تمام شدن کار درمان شروع کنید. معمولا مسکن‌ها اگر قبل از رفع بی‌حسی دندان مصرف شوند، اثر بهتری خواهند داشت.

دارو‌ها را با دقت و سر موقع مصرف کنید.

اگر درد شدید یا ورم داشتید، خونسردی‌تان راحفظ کنید و با دندان‌پزشک تان تماس بگیرید.

عصب‌کشی ذاتا درمان دردناکی نیست، ولی در برخی بیماران و در بعضی شرایط، داشتن مقداری درد بعد از درمان که با کمک دارو‌ها قابل‌کنترل است، عادی است. خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

رفتار سرد «پسر خاشقچی» در دیدار با بن سلمان معنای خاصی دارد! + تحلیل عکس ها این زن صدای قتل خاشقجی را شنید! + جزییات دختر جوانی را روی تخت بیمارستان اهواز به قتل رساندند "ببرهای بن سلمان" مسؤول ساکت کردن مخالفان به هر قیمتی سقوط دو شیء مرموز از آسمان در فخرآباد خراسان! تجاوز آقای وکیل به زنان در دفترکار! / پلیس این صحنه ها را می دید +فیلم لحظه جرم مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا این شرور را می شناسید؟! / زنان تهرانی از او وحشت داشتند! +فیلم حمله خونین موتورسوار ناشناس به 15 زن و دختر تهرانی / انگیزه چیست؟! خنده های شیطانی هانی کرده پس از دستگیری +اولین عکس بدون پوشش عکس های دیده نشده از حمله به زنان و دختران بدون چادر + جزئیات اعتراف ببینید اوباش تهران چه حرف های عجیبی می زنند + فیلم وحشتناکترین خواستگاری در صحنه ای دردناک! +فیلم حسن 40 ساله به پسر 13 ساله جلوی چشم مادرش رحم نکرد! + عکس لحظه حمله داعشی ها به یک مسابقه فوتبال در عراق + فیلم

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه غذا پیشگیری آسیب پزشکان دندان ساعت عصب کشی عکس فیلم قتل زن ایران روزنامه خانواده عربستان جوان مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۳۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند

به گزارش خبرآنلاین از اطلاعات آنلاین، دکتر خالد قاسم متخصص دندانپزشکی و عضو موسسه ارتودنسی ایمپرس لندن (Impress) اعتقاد دارد مصرف تنقلات یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان در بین کودکان و بزرگسالان است. موارد زیر که برای بزرگسالان به عادت تبدیل شده برای سلامت دندان مضر هستند.

چای
چای و قهوه علاوه بر ایجاد لکه روی دندان‌ها باعث فرسایش مینای دندان می‌شوند. وقتی چای با اسانس‌های طعم دهنده نیز همراه باشد این فرسایش بیشتر خواهد شد. بهتر است در هر بار استفاده از چای دندان خود را مسواک بزنید.

شیر جو
شیر جو در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و به ویژه برای گیاهخواران یا کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند این شیر توصیه می‌شود. اگرچه شیر جو دوسر ممکن است به طور فعال به دندان‌های شما آسیب نرساند، اما در مقایسه با همتای لبنی خود ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تاثیر داشته باشد.

کیک
پلاک چسبنده روی دندان‌های شما از قند موجود در کیک تغذیه می‌کند و اسیدی ایجاد می‌کند که در نهایت باعث پوسیدگی می‌شود.

میوه‌های خشک
میوه خشک ممکن است برای کسانی که سعی می‌کنند غذاهای سلامی در میان وعده‌ها استفاده کنند، ایده معقولی باشد، ولی در واقع مملو از شکر است. میوه‌های خشک معمولاً برای حفظ تازگی با شکر اشباع می‌شوند و بهتر است به جای این میوه‌های خشک از میوه‌های تازه استفاده کنید.

موز
اگرچه موز حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های متعددی است، اما گلوکز، فروکتوز و ساکارز بالایی دارد. ساکارز، گلوکز و فروکتوز انواع قندهایی هستند که عمدتا در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند. در مقادیر کم موز به نظر می‌رسد مفید باشد، ولی باقیمانده‌های آن در دهان موجب تجریه سریع به قند می‌شود و برای سلامت دندان‌ها مضر است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902681

دیگر خبرها

  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • عملیات روکش آسفالت محور بیرجند نهبندان به طول ۳۶ کیلومتر
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!
  • متس هوملس: با عملکرد خوب‌مان در لیگ قهرمانان اروپا، فصل ضعیف در بوندسلیگا را جبران کردیم
  • مجلس یازدهم در نظارت ضعیف بود
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!/ عکس
  • روکش آسفالت ۳۶ کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان
  • روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان
  • خطر از بزرگترین اقتصاد اروپا گذشت