Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@21:39:50 GMT

آشنايي با عمل کانال ريشه دندان يا عصب‌کِشي

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۹۶۳۴

آشنايي با عمل کانال ريشه دندان يا عصب‌کِشي

خبرگزاري آريا - عمل کانال ريشه دندان (روت کانال) يا عصب‌کِشي درماني است که براي ترميم و حفظ دنداني استفاده مي‌شود که پوسيدگي شديدي دارد يا عفوني شده است.
در اين عمل، اعصاب و مغز يا پالپ دندان تخليه مي‌شوند و درون دندان پاک و بسته مي‌شود. بدون اين درمان، بافت‌هاي اطراف دندان عفونت پيدا مي‌کنند و ممکن است آبسه دنداني ايجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پالپ يا محفظه پالپ ناحيه نرمي درون کانال‌هاي ريشه دندان قرار مي‌گيرند.
اعصاب دندان هم درون اين کانال‌ها هستند. اين اعصاب براي سلامت و کارکرد دندان پس از بيرون آمدن دندان از لثه اهميت حياتي ندارد. اين اعصاب فقط کارکرد حسي دارد- يعني حس گرما يا سرما را منتقل مي‌کند. بود يا نبود عصب دندان بر کارکرد روزانه دندان تأثير نمي‌گذارد.
هنگامي بافت عصبي يا مغز دندان آسيب مي‌بيند، متلاشي مي‌شود و باکتري‌ها شروع به تکثير درون محفظه مغز يا پالپ دندان مي‌کنند. در مرحله بعد باکتري‌ها و ساير خرده‌ريزهاي ناشي از پوسيدگي دندان به ايجاد آبسه دندان مي‌انجامد. آبسه يک حفره پر از چرک است که در انتهاي ريشه دندان تشکيل مي‌شود.
عمل روت کانال ممکن است در يک ويزيت يا تعداد بيشتر ويزيت بوسيله دندان‌پزشک عمومي يا متخصص اندو انجام مي‌دهد. متخصص اندو دندانپزشکي است که در علل، تشخيص، پيشگيري و آسيب‌هاي ريشه دندان تخصص دارد.

مراحل عمل روت کانالاولين قدم براي انجام گرفتن عکس اشعه ايکس براي مشاهده شکل ريشه‌هاي دندان و تعيين وجود نشانه‌هاي عفونت در استخوان مجاور است. سپس دندان‌پزشک با استفاده از تزريق داروي بي‌حسي موضعي ناحيه اطراف دندان را بي‌حس مي‌کند
قدم بعدي اين است که خشک و عاري از بزاق نگهداشتن ناحيه اطراف دندان با استفاده از غلافي لاستيکي است.
سپس يک سوراخي درون دندان با مته ايجاد مي‌شود. مغز دندان با باکتري‌ها، بافت عصبي پوسيده و خرده‌ريزهاي مربوط از راه اين سوراخ تخليه مي‌شوند.
اين فرآيند پاک کردن با استفاده از سوهان‌هايي ظريفي انجام مي‌شود. مجموعه‌اي از اين سوهان‌ها که به‌طور متوالي قطرشان افزوده مي‌شود، درون سوراخ قرار داده و به پايين فشرده مي‌شود تا ريشه دندان کاملاً تخليه شود. آب يا هيپوکلريت سديم به طور متناوب براي شستن و خارج کردن اين بافت‌ها به کار مي‌رود.
هنگامي که دندان به طور کامل پاک شد، حفره بسته مي‌شود. برخي از دندان‌پزشکان پيش از بستن حفره يک هفته صبر مي‌کنند. براي مثال، اگر عفونتي وجود داشته باشد، دندان‌پزشکتان ممکن است دارويي درون دندانتان قرار دهد تا اين عفونت برطرف شود. برخي از دندان‌پزشکان در همان روزي که ريشه دندان تخليه مي‌شود، حفره دندان را مي‌بندند. اگر عمل روت کانال در يک روز به پايان نرسد، يک پرکننده موقتي در سوراخ خارجي قرار داده مي‌شود تا دندان تا ويزيت بعدي در برابر آلاينده‌هايي مانند بزاق و مواد غذايي محافظت شود.
در ويزيت بعدي، يک خمير درزگير و يک ماده لاستيکي به نام «گاتا پرچا» درون کانال ريشه دندان قرار داده مي‌شود. بعد سوراخ بيروني هم که در شروع درمان ايجاد شده است، با پر کردن بسته مي‌شود.
قدم بعدي بازسازي بيشتر دندان است. از آنجا که دنداني که نياز به عمل روت کانال دارد، اغلب دنداني با پرشدگي وسيع است يا پوسيدگي گسترده‌اي يا ضعف ديگري دارد، روکش دنداني يا ساير روش‌هاي بازسازي دندان بايد به کار برده شود تا از شکستن آن جلوگيري شود و کارکرد کامل دنداني بازگردد.
بعد از انجام عملعمل روت کانال به داشتن درد زياد شهرت دارد. اما درواقع اغلب افراد مي‌گويند که درد آن بيشتر از يک پر کردن ساده دندان نيست.
در نخستين روزهاي پس از پايان يافتن عمل روت کانال، ممکن است دندان به خاطر التهاب طبيعي بافت‌ها به خصوص اگر پيش از عمل دندان‌درد يا عفونت وجود داشته باشد، حساسيت داشته باشد. اين حساسيت يا ناراحتي معمولاً با مسکن‌هاي معمول مانند ايبوپروفن يا ناپروکسن برطرف مي‌شود. اغلب بيماران در روز بعد از عمل به فعاليت روزانه‌شان بازمي‌گردند.
تا زماني که عمل روت کانال کاملاً به پايا ن برسد، يعني دندان به طور دائمي پر شود و/يا روکش دنداني کار گذاشته شود، بهتر است از جويدن با دندان در حال ترميم خودداري کنيد. با اين کار از آلودگي دوباره درون دندان و همچنين از ترک خوردن دندان شکننده پيش از بازسازي کامل آن جلوگيري مي‌شود.
عمل روت کانال ميزان بالايي زا موفقيت در حد بيش از 95 درصد دارد. بسياري از دندان‌هايي که روت کانال مي‌شوند براي تمام عمر دوام پيدا مي‌کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج

«علی شیرین‌زاد» با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رای و «مصطفی سعیدی سیرایی» با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رای به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه یافتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، انتخابات مجلس شورای اسلامی در مرکز استان البرز در حالی به اتمام رسید که رقابت میان دو کاندیدا همچنان ادامه دارد و به مرحله دوم راه یافت. بر اساس آمار نهایی انتخابات مجلس ۱۴۰۲ حوزه انتخابیه شهرستان کرج از مجموع ۳۴۱ هزار و ۵۱۸ رأی از آرا صحیح صندوق‌ها، علیرضا عباسی با ۱۰۸ هزار و ۲۴۱ رأی به عنوان نمایندگان مردم حوزه انتخابیه فوق به مجلس راه یافت.

همچنین علی شیرین زاد با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رأی و مصطفی سعیدی سیرایی با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رأی به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه می‌یابند. در ادامه به معرفی ۲ کاندیدایی که در مرحله دوم انتخابات مجلس با هم رقابت خواهند کرد، می‌پردازیم.

علی شیرین‌زاد کیست؟

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی متولد سال ۱۳۵۰ در نظام‌آباد تهران است و از سال ۱۳۵۳ در استان البرز سکونت دارد. او متأهل بوده و دارای سه فرزند است.

وی دوره کارشناسی خود را در رشته فیزیک کاربردی و کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت فرهنگی گذرانده و هم اکنون دانشجوی دکتری مدیریت رسانه است.

شیرین‌زاد پایان نامه کارشناسی ارشد وی با عنوان طراحی الگوی مناسب مدیریت فرهنگی کلان‌شهر کرج مورد توجه و حمایت سازمان تشخیص مصلحت نظام در مرکز تحقیقات استراتژیک قرار گرفت.

وی سابقه حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال‌های گذشته را نیز دارد و در این دوره هدف خود را با تعریف شعاری مبنی بر «گره‌ای باز کنیم» اعلام کرده است.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور اول انتخابات مورد حمایت لیست شورای نیروهای انقلابی بوده و دیگر لیست‌های مرتبط با حزب انقلابیون حمایت خود را از وی اعلام کردند.

سوابق مصطفی سعیدی سیرایی را بشناسید

مصطفی سعیدی سیرایی اهل روستای سیرا دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است. او ۴۴ سال دارد و دارای همسر و دو فرزند دختر است.

وی کارشناس مدیریت و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی دریافت کرده است. مشاور شهردار کرج، رئیس اداره رفاه کارکنان و اماکن عمومی شهرداری کرج، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی اعتبار کارکنان شهرداری کرج، مسئول بازرسی سازمان بازیافت شهرداری کرج، رئیس اداره حفاظت فیزیکی شهرداری کرج، مسئول حراست منطقه ۸ شهرداری کرج، مسئول حراست معاونت فنی و عمرانی شهرداری کرج و مسئول حراست سازمان اتوبوس رانی شهرداری کرج از دیگر سوابق اجرایی وی است.

حضور چند ماهه در کرسی مدیریت شهری فردیس و کرج در فاصله زمانی کوتاه از دیگر سوابق اجرایی او است و در هر دو پست مدیریتی توسط شورای شهر استیضاح شد.

بیست‌ویکم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ دور دوم انتخابات مجلس میان این دو کاندیدا برای تصدی کرسی مجلس حوزه انتخابیه کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا برگزار خواهد شد.

کد خبر 749280

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش آشنایی با مناسک حج در بروجرد
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • (ویدئو) قدرت باورنکردنی یک فیل در کندن یک درخت از ریشه
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • طرز پخت دنده گاو درون پوست روی زغال به روش آشپز آذربایجانی (فیلم)
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج
  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)