Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@21:02:00 GMT

یک یاغی با «عصب‌کشی» به کتاب‌فروشی‌ها آمد

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۵۹۷۸۹

یک یاغی با «عصب‌کشی» به کتاب‌فروشی‌ها آمد

رمان «عصب‌کشی» نوشته محمدهاشم اکبریانی با محوریت روایت زندگی یک شخصیت کلبی‌مسلک منتشر شد.

این نویسنده درباره تازه‌ترین رمان منتشرشده‌اش با نام «عصب‌کشی» به ایسنا گفت:‌ رمان قصه شخصیتی است به نام اصغر که حرف نمی‌زند. این شخصیت از جامعه روشفکری، افراد، روزنامه‌ها، رسانه‌ها و روشنفکران نفرت دارد. نگاه منفی او به جامعه و افراد باعث شده از همه آن‌ها ببرد و صرفا به خودش رو بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به پیرامونش نگاه کاملا منفی و سلبی دارد و به شدت به خود و توانایی و شخصیتش معتقد است.

او درباره دلیل سخن نگفتن شخصیت اصلی رمانش اظهار کرد: سال ۸۲ و ۸۳ که شروع به نوشتن داستان کردم شخصیت قصه کمی حرف می‌زد، اما بعد از این‌که ۵۰ صفحه از داستان را نوشتم متوجه شدم برای پیش‌برد داستان، شخصیت نباید حرف بزند، چون سخن گفتن شخصیت با منطق داستان جور درنمی‌آید.

اکبریانی افزود: نوشتن رمان تا سال ۸۴ طول کشید و بعد از بازنویسی حدود پنج سال در وزارت ارشاد ماند. در دوره احمدی‌نژاد به این رمان مجوز انتشار داده نشد، اما در دوره روحانی با انجام اصلاحات محدودی مجوز چاپ گرفت.

او درباره سبک قصه‌گویی در این رمان گفت: چون «هزار و یک شب» زیاد می‌خوانم در این داستان روایت را به شکلی جلو بردم که گویی فردی روبه‌روی فرد دیگری نشسته و دارد برای او قصه می‌گوید. زبان رمان هم زبان ساده‌ای است و فکر می‌کردم چنین فردی که در حال قصه‌گویی است باید با زبان شکسته قصه‌اش را تعریف کند.

اکبریانی در ادامه از علی حسن‌آبادی که کار ویراستاری رمان را برعهده داشته تشکر کرد و گفت: برخلاف معمول که بین نویسنده‌ها و ویراستاران رابطه خوبی وجود ندارد اما در این رمان ما همکاری و هماهنگی خوبی با هم داشتیم. 

«عصب‌کشی» در ۳۶۶ صفحه با قیمت ۲۹۰۰۰ تومان و شمارگان ۷۰۰ نسخه از سوی نشر چشمه منتشر شده است.

 در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: «محمدهاشم اکبریانی رمان‌هایی منتشر کرده که اغلب حال و هوایی تجربی داشته‌اند و مخاطبان‌شان نیز او را با این روحیه تجربه‌گرا می‌شناسند. اما جدیدترین رمانِ او، «عصب‌کشی»، روایی‌ترین و داستان‌گوترین کتابش محسوب می‌شود. اکبریانی در این رمان تلاش کرده تا با محور قرار دادن یک شخصیت متفاوت قصه‌ای بسازد که درش حال و هوای اجتماعی در چند فضای متفاوت با این قهرمان گره می‌خورد. اصغر را که شخصیت نخست رمان اکبریانی است، می‌توان یک کلبی‌مسلک کامل دانست. او از نوجوانی‌اش تصمیم گرفته لب از هم باز نکند و ساکت بماند. در عین حال هیچ ابایی ندارد از برخوردهای گاه تندی که با او می‌شود. او فقط حرکت می‌کند و مدام در حالِ خوردن است و همین امر از او یک پرسوناژ خاص ساخته که عمدتا اطرافیانش را به سرحد جنون می‌رساند... اکبریانی در این فرآیند تلاش کرده سیر مقاومت زیستی یک انسان را روایت کند در مقابل وضعیت روزمره اجتماعی؛ مقاومتی که فراتر از معناهای سیاسی یا اجتماعی است و بیش از هر چیز نشان دارد از روحیه لج‌باز و تک‌روِ این پسر جوان که می‌خواهد در سکوتی مطلق صداهای دیگران را بشنود و خود را بسپرد به دست حوادثی که گاه بسیار در قبالش بی‌رحم‌اند. تولدِ یک یاغی...»

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۹۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران

روایت یک فروشنده از سرقت چند میلیاردی از فروشگاه موبایل فروشی در مرکز شهرقدس استان تهران را که در فضای مجازی پربازدید شده است را، ببینید./viral vids

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران
  • پلنگ صورتی عضله‌ای: این شخصیت دیگر خنده دار نیست! (عکس)
  • انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • بدرود آقای پل استر
  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن